Elmalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Elmalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı pankek, Pankek çocuklarımızın severek tüketeceği bir besindir. Birbirinden lezzetli ve renkli pankekler hazırlayıp çocuklarımızın atıştırmalarını sağlayabiliriz. Çay saatleri içinde güzel bir ikramlık olur. Konuklarınızın beğenisini kazanır.

Elmalı pankekin gerekli malzemeler
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabarma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 3,5 yemek kasığı tereyağı ya da sana yağı
  • 2 adet alma rendesi
Elma sosu için
  • 3 adet elma,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tarçın,
Elmalı pankek nasıl yapılır?

Önce yumurta, şeker karıştırılır, ondan sonra elma rendesi, yağı, unu ve kabartma tozu eklenir. Bütün malzemeler konulduktan sonra iyice karıştırılır. Hamurun kıvamı çok katı olmayacak şekilde iyice karıştırma devam eder. Önceden ısıtılmış yanmaz, yapışmaz tavanın içini yağlayarak krep şeklinde pişirmeye başlanır ve rengi pembe olunca alınır ve servis tabağının içine konulur ve pankekin birinci aşaması biter.

Elma sosu

Elmalar rende kabının için de rendelenir. Üzerine şekeri ve tarçını ilave edilir ve pişirilmeye başlanır. Elmalar suyunu çekene kadar devam edilir pişme işlemi bittikten sonra, yapılan pankeklerin üzerine elma sosları konulur. Eğer çok daha elma soslu isterseniz her katına sosunu dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Elmalı Pankek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

İlginizi Çekebilir

Pankek Kalori

Pankek Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahvaltılık Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Kaç Kalori?

Pankek Kaç Kalori?

Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri