Limonlu pankek, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alan pankekin, limon ilavesiyle hazırlanan lezzetli bir çeşididir. Özellikle çocukların severek tükettiği limonlu pankek, içerdiği besinler açısından da oldukça besleyicidir. Eğer çocuğunuz yumurta yemiyor ise, limonlu pankek tarifine fazladan yumurta ilavesi yapabilirsiniz. Limon, yumurta kokusunu tamamen alarak daha hoş bir aroma katacaktır. Limonlu pankek sadece kahvaltıda değil, ara öğünlerde ve kabul günlerinde de yapılabilir. Limonlu Pankek İçin Gerekli Malzemeler
Limonlu Pankek Nasıl Yapılır? Limonlu pankek tarifine, yumurta ve sütü karıştırarak başlayın. Çırptığınız sıvı karışımın içerisine toz şeker, kabartma tozu ve tuzu ilave edip çırpmaya devam edin. Elenmiş olan unu da yavaş yavaş karışımın içerisine alarak karıştırın. Bir adet limonu yıkadıktan sonra rendenin ince dişli kısmı ile kabuğunu rendeleyin ve karışımın içerisine ekleyin. Bütün malzemeler ilave edildikten sonra, limonlu pankek hamurunu pişirmek için seramik veya teflon bir tavayı ısıtın. Isınmış olan tavanın içerisine hazırlanan harçtan ufak bir kepçe yardımıyla dökün ve arkalı önlü pişirin. Bu işlemi yaparken hamuru çok fazla dökmemeye dikkat edin, yoksa pankekler çok kalın ve büyük olur. Arkalı önlü kızaran limonlu pankekleri servis tabaklarına alın ve üzerine tercihe göre reçel, çikolata veya pekmez gezdirin. Bu tamamen damak zevkinize kalmış bir durumdur. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
|