Tuzlu Pankek Pankek denilince akla genellikle tatlı yiyecekler gelse de, tuzlu pankeklerin de olduğunu hatırlatmak isteriz. Özellikle sabah, öğle ve akşam günün her saatinde çay eşliğinde rahatlıkla tüketilebilecek önemli bir lezzet olan tuzlu pankek, yapımı kolay ve pratik bir tarif olarak bilinmektedir. Tuzlu Pankek Malzemeleri
Tuzlu Pankek Nasıl Yapılır? Tuzlu pankek yapımı için öncelikle derin bir kase içerisine yumurtaları kırın. Ardından bir su bardağı sütü ve sıvı yağı ilave edin. Daha sonra unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Evinizde bulunan çırpıcı veya mikser yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Bir sonraki işlemde, kekik, ince doğranmış kırmızı biber, doğranmış siyah ve yeşil zeytinleri ve son olarak doğranmış domatesi ekleyerek iyice karıştırın. Tavayı yağlayarak orta ateşte ısıtın. Isınan tavaya kepçe yardımıyla karışımdan dökün. Hamurun üzerinde göz göz delikler oluşmaya başladığında, spatula yardımıyla hamurun diğer yüzünü çevirerek her iki tarafını da iyice pişirin. Tuzlu pankekler piştikten sonra servis tabağına alarak dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |