Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sosu, Pankek, küçük tatlı hamurlarından hazırlanan, oldukça sempatik görünen, tavada yapılan yumuşacık pofidik bir kek çeşididir. Kendisi ufak olmasına rağmen lezzeti oldukça büyük olan pankek, çoğunlukla sabah kahvaltılarını süsler ve özellikle de son zamanlarda oldukça ön plana çıkan bir yiyecektir. İsterseniz kahvaltıda isterseniz beş çayında severek yiyebileceğiniz pankekin hazırlanmasında yemesi kadar kolay ve zevklidir.

Tek başına yenildiği zaman pek lezzetli olmayan penkek, üzerine dökülecek olan çeşitli soslarla lezzetlenir. Dünyada birçok ülkede akağaç şurubu bile tüketilen pankeki üzerine bal, reçel ve çikolata kreması sürerek yemek de mümkün. Ayrıca pankekin üzerine karamel sosu da kullanabilirsiniz. Dilerseniz marketlerde satılan vanilyalı, çilekli ve çikolatalı hazır sosları tercih edebilirsiniz. Daha zahmetli fakat çok daha lezzetli bir tat elde etmek istiyorsanız, size önereceğim tarif ile pankek sosunuzu evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz yapacağınız karamel sosunun üzerini fındık, fıstık, badem veya meyve dilimleri ile süsleyebilir ve karamel soslu birkaç gün dolabında muhafaza edebilirsiniz. Çok lezzetli bir tada sahip olan pankeki harika lezzetiyle kahvaltıya ne yapsam diye düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü oldukça kolay ve pratik bir tarif, üstelik sosunu da kendiniz yapacaksınız ve eminim mis gibi kokusuyla karamel sosunun tadına hayran kalacaksınız.

Karamel soslu pankek nasıl yapılır?

Pankek hamuru için malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Pankek sosu için malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Pankek hamuru nasıl yapılır?

1 su bardağı süt, 2 adet yumurta ve diğer malzemeleri de geniş bir kabın içerisine ilave edip mikser yardımı ile köpürüp kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonra teflon tavayı ocağa alıp altını açtıktan sonra tavayı biraz yağlayın ve hazırladığınız karışımdan küçük bir kepçe ile alıp tavanın üzerine dökün ve çay tabağı büyüklüğünde yayın. Alt kısmını iyice kızarttıktan sonra aynı şekilde ters yüzünü de kızartın ve pişen hamurları bir tabağını üzerine alın.

Pankek sosu nasıl yapılır?

Öncelikle küçük ve derin bir tavanın içerisine 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un ve biraz şeker ilave ederek sürekli karıştırarak pişirin. İyice koyulaşıp krema kıvamına geldiğinde tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra geniş bir teflon tavayı ocağa alıp altını açın ve tava iyice ısındıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tavaya katarak eritin daha sonra tavanın içerisine bir su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın. Ardından tavanın içerisine hazırlayıp soğumaya bıraktığınız kremayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Oldukça yoğun bir karışım elde ettiğinizde karamel sosunuz hazır demektir. Tavanızı ocaktan alabilirsiniz. Eğer sosunuz koyu oldu ise içerisine biraz süt ilave ederek biraz daha akışkan hale getirebilirsiniz. Şimdi hazırlamış olduğunuz bu mis gibi kokan sosu yaptığınız pankeklerin üzerine sürüp dilediğiniz kuruyemiş ve meyveler ile süsleyip yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pankek Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Kalori

Pankek Kalori