Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sosu

Pankek, küçük tatlı hamurlarından hazırlanan, oldukça sempatik görünen, tavada yapılan yumuşacık pofidik bir kek çeşididir. Boyutu ufak olmasına rağmen lezzeti oldukça büyük olan pankek, çoğunlukla sabah kahvaltılarını süsler ve son zamanlarda oldukça ön plana çıkan bir yiyecek haline gelmiştir. Hem kahvaltıda hem de beş çayında severek tüketebileceğiniz pankekin hazırlanması, yemesi kadar kolay ve zevklidir.

Pankek Sosunun Önemi

Tek başına yendiğinde pek lezzetli olmayan pankek, üzerine dökülecek olan çeşitli soslarla lezzetlenir. Dünyanın birçok ülkesinde akçaağaç şurubu ile tüketilen pankeki, üzerine bal, reçel ve çikolata kreması sürerek yemek de mümkündür. Ayrıca pankekin üzerine karamel sosu da ekleyebilirsiniz. Marketlerde satılan vanilyalı, çilekli ve çikolatalı hazır sosları tercih edebilirsiniz. Ancak daha zahmetli fakat çok daha lezzetli bir tat elde etmek istiyorsanız, size önereceğim tarif ile pankek sosunuzu evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız karamel sosunun üzerine fındık, fıstık, badem veya meyve dilimleri ile süsleyebilir ve karamel soslu pankeki birkaç gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Çok lezzetli bir tada sahip olan pankeki, kahvaltıya ne yapsam diye düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü oldukça kolay ve pratik bir tarif, üstelik sosunu da kendiniz yapacaksınız ve eminim mis gibi kokusuyla karamel sosunun tadına hayran kalacaksınız.

Karamel Soslu Pankek Nasıl Yapılır?

Pankek Hamuru İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Pankek Sosu İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pankek Hamuru Nasıl Yapılır?

1 su bardağı süt, 2 adet yumurta ve diğer malzemeleri geniş bir kabın içerisine ilave edin. Mikser yardımı ile köpürüp kıvama gelene kadar iyice çırpın. Daha sonra teflon tavayı ocağa alıp altını açtıktan sonra tavayı biraz yağlayın ve hazırladığınız karışımdan küçük bir kepçe ile alıp tavanın üzerine dökün ve çay tabağı büyüklüğünde yayın. Alt kısmını iyice kızarttıktan sonra aynı şekilde ters yüzünü de kızartın ve pişen hamurları bir tabağın üzerine alın.

Pankek Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle küçük ve derin bir tavanın içerisine 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un ve toz şeker ilave ederek sürekli karıştırarak pişirin. İyice koyulaşıp krema kıvamına geldiğinde tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra geniş bir teflon tavayı ocağa alıp altını açın ve tava iyice ısındıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyerek eritin. Daha sonra tavanın içerisine bir su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın. Ardından tavanın içerisine hazırlayıp soğumaya bıraktığınız kremayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Oldukça yoğun bir karışım elde ettiğinizde karamel sosunuz hazır demektir. Tavanızı ocaktan alabilirsiniz. Eğer sosunuz koyu olduysa içerisine biraz süt ilave ederek biraz daha akışkan hale getirebilirsiniz. Şimdi hazırlamış olduğunuz bu mis gibi kokan sosu yaptığınız pankeklerin üzerine sürüp dilediğiniz kuruyemiş ve meyveler ile süsleyip yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayzer

23 Temmuz 2024 Salı

Pankeklerimi yaptım ama sosunu hazırlarken şeker iyice erimedi ve topak topak oldu. Acaba şekeri eriŞ­tmek için ne yapmam gerekiyor? Bir de karamel sosun kıvamını ayarlamakta zorlandım, daha akışkan olması için ne kadar süt eklemeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ayzer,

ޞekerin erimemesi ve topaklanması genellikle yeterince yüksek sıcaklığa ulaşmamasından kaynaklanır. ޞekeri eritirken altı kısık ateşte yavaş yavaş eritmek önemlidir. Ayrıca, karıştırma işlemini sürekli ve nazikçe yaparak topaklanmayı önleyebilirsiniz.

Karamel sosun kıvamını ayarlarken, daha akışkan olması için azar azar süt ekleyebilirsin. Önce bir kaşık süt ekleyerek karıştır ve kıvamını kontrol et. Gerekirse bir kaşık daha ekleyerek istediğin kıvama ulaşana kadar devam edebilirsin. Ancak sütü çok fazla eklememeye dikkat et, aksi halde sosun kıvamı çok ince olabilir.

Umarım bu bilgiler pankeklerin ve sosun mükemmel olmasına yardımcı olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ballı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Pankek Tarifi ve Malzemeleri