Tuzlu Pankek Tuzlu pankek, genellikle sade olarak hazırlanan bir hamur işidir. Ancak, peynir eklenerek hazırlandığında çok daha farklı ve zengin bir lezzet elde edilmektedir. Tuzlu pankekler, sabah kahvaltılarında daha sık tercih edilmektedir. İsteğe göre tuzlu pankek hamurunun içerisine dereotu ve nane gibi yeşillikler de eklenebilir. Oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanan tuzlu pankekler, büyük küçük herkesin severek tükettiği hamur işleri arasında yer almaktadır. Hazırladığınız tuzlu pankek hamurunun arasına çilek ve muz ekledikten sonra üzerine bal gezdirerek farklı ve lezzetli bir tatlı da elde edebilirsiniz. Aslında tuzlu pankek, krep ile benzer bir şekilde yapılmaktadır. Ancak, krep hamurundan bir cm'ye kadar daha kalın olması ile farklılık gösterir. Damak zevkinize göre tuzlu pankekleri meyve, peynir, domates gibi çeşitli malzemelerle tüketebilirsiniz. Tuzlu Pankek Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler
Tuzlu Pankek Nasıl Yapılır? Derin bir kâsenin içerisine yumurtayı ekleyerek çırpın. Daha sonra sırası ile sütü, tuzunu, limon suyunu, unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra iyice çırpın. Kıvamı kek hamurundan biraz daha katı olmalıdır. Tuzlu pankek hamurunu hazırladıktan sonra teflon tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ dökün ve fırça yardımı ile her tarafa yayın. Teflon tava ısındıktan sonra yemek kaşığı kullanarak tuzlu pankek hamurundan bir miktar alarak tavaya dökün. Hamurun bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını da pişirin. Bütün tuzlu pankekleri hazırladıktan sonra servis tabaklarına alın. İsteğe göre peynir ve domates ya da çilek, muz ve bal ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Sehl
25 Temmuz 2024 PerşembeTuzlu pankek hamurunu hazırlarken limon suyu eklemek gerçekten gerekli mi? Ayrıca, hamurun kıvamı kek hamurundan daha katı olmalı dediniz, ama tam olarak nasıl bir kıvamdan bahsediyorsunuz?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Sehl,
Limon suyu eklemek, pankek hamurunun kabarmasına yardımcı olabilir, çünkü limon suyundaki asit, kabartma tozuyla reaksiyona girerek karbondioksit gazı oluşturur ve bu da pankeklerin daha hafif ve kabarık olmasını sağlar. Ancak, bu tamamen sizin tercihinize bağlı; eğer limon suyu eklemek istemiyorsanız, eklemeyebilirsiniz.
Hamurun kıvamına gelince, kek hamurundan biraz daha yoğun ve kalın olmalı. Kek hamuru genellikle akışkan ve pürüzsüzdür, pankek hamuru ise daha yoğun ve kaşıkla aldığınızda kaşığı kaplayacak ve akarken daha yavaş hareket edecek bir kıvamda olmalı. Bu kıvam, pankeklerin pişerken şekillerini daha iyi korumalı ve içlerinin tam olarak pişmesini sağlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir!