Peynirli Pankek Peynirli pankek, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan pratik bir hamur işidir. Yapımı oldukça kolay olduğu için hızlıca hazırlanabilir. Sadece sabah kahvaltılarında değil, ara öğünlerde de çay ile tüketilebilir. Yağ ve tuz oranı düşük olduğu için kalori bakımından da yüksek değildir. Pankek, krep hamuruna benzer ancak daha kalın ve akışkanlığı daha azdır. Peynirli Pankek Malzemeleri
Peynirli Pankek Nasıl Yapılır? Öncelikle maydanozlar seçilir ve iyice yıkanır. Yıkanan maydanozlar ince ince doğranır. Derin bir kabın içerisine yumurta, süt, tuz, pul biber ve doğranmış maydanoz eklenerek iyice çırpılır. Karışım belli bir kıvam aldıktan sonra içerisine beyaz peynir, kabartma tozu ve azar azar un eklenerek karıştırılır. Karışımın kek kıvamından biraz daha koyu olması gerekmektedir. Eğer karışımınız daha akışkan bir haldeyse biraz daha un ekleyerek koyu kıvama getirilmelidir. Daha sonra yapışmaz teflon bir tavaya biraz yağ konularak orta ateşte ısıtılır. Bir yemek kaşığı hamur alınarak tavanın içerisine konulur. Kabartma tozu olduğu için pankek kabarır ve piştikten sonra daha büyük olur. Tavanın içerisine konulan hamur arkalı önlü iyice pişirilir. Bu şekilde tüm hamur kullanılır. Pankek isteğe göre sıcak veya soğuk servis edilebilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Peynirli pankek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Unu eklerken yavaş yavaş eklemek ve karışımı sürekli kontrol etmek önemlidir. Ayrıca beyaz peynir yerine farklı peynir türleri de kullanılabilir, bu şekilde pankeklerin tadında farklılık yaratabilirsiniz. Eğer daha aromatik bir tat isterseniz, içerisine rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |