Çikolatalı Pankek Çikolatalı pankek, hafta sonu kahvaltıları ve misafir ağırlamalarında büyük bir keyifle tüketilebilecek özel bir lezzettir. Yapımı da oldukça kolay olup, çikolata severler için ideal bir tarif sunar. Çikolatalı Pankek Malzemeleri
Servis İçin
Çikolatalı Pankek Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kapta yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ilave ederek 5 dakika kadar çırpın. Bu karışıma süt, zeytinyağı ve elma sirkesini ekleyerek mikser yardımıyla köpürene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Bu kuru karışımı, sıvı karışıma ekleyerek bir çatal yardımıyla 5 dakika boyunca iyice karıştırın. Son olarak damla çikolatayı ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hazırlanan çikolatalı pankek hamurunu 10 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre zarfında, bir tavayı yağ koymadan yüksek ateşte ısıtın. Isınan tavaya küçük bir kepçe ya da fincan yardımıyla pankek hamurunu dökün. Her iki yüzü de hafif renk alana ve göz göz olana kadar pişirin. Pişen pankekleri servis tabağına alın ve bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın. Son olarak, pişen pankeklerin üzerine eritilmiş çikolata sosunu gezdirin. Çikolatalı pankekleri sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |