Meyveli Pankek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Meyveli Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Pankek

Meyveli pankek, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, mevsim meyvelerinin tadı ile daha da zenginleşen ve görselliği ile göz dolduran bir tatlıdır. Hem görünümü ile iştah kabartır hem de besleyici özelliği ile sağlıklı bir alternatif sunar. Evde herkesin kolaylıkla yapabileceği bu nefis tarif, menünüzü daha lezzetli ve daha zengin bir hale getirecektir. İçerdiği vitamin ve mineral açısından zengin meyveler sayesinde bu pankekler, besleyici ve sağlıklı bir lezzet sunar. Özellikle yaz aylarında taze meyvelerle hazırlanan bu pankekler, herkes tarafından çokça sevilecek bir tatlı çeşididir. Hafif ve oldukça lezzetli olan meyveli pankek tarifini beraber inceleyelim;

Gerekli Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet yumurta
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • Mevsimine göre meyveler (vişne, kiraz, kivi, çilek gibi)
  • Damla çikolata parçaları
  • Bir miktar pudra şekeri

Krema İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı nişasta
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 125 gram krema

Meyveli Pankeklerin Yapılışı

Öncelikle bir kabın içine toz şeker, yumurta, süt ve kabartma tozu konularak iyice çırpılır. Ardından un eklenerek tüm malzemeler karıştırılır ve cıvık bir hamur elde edilir. Bir teflon tavaya bir miktar sıvı yağ eklenerek, ocağın üzerine konulur. Bir kepçe hazır hamurdan alarak krep halinde pişirilir ve bir kabın içine konur. Tüm hamur bu şekilde pişirilir ve daha sonra pastanın kreması hazırlanmaya başlanır.

Öncelikle süt bir tencereye alınarak kısık ateşte ısınmaya bırakılır. Ayrı bir kabın içine nişasta, toz şeker ve yumurta konularak tüm malzemeler iyice çırpılır. Ocağın üzerinde ısınan sütün içine hazırlanmış olan bu nişastalı karışım eklenerek hızlı bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan krema koyu bir kıvam almaya başlayınca ocaktan alınarak eritilmiş tereyağı eklenir ve soğuyana kadar beklemeye bırakılır. Krema soğuduğunda, hazır krema da karıştırılır ve artık pankekler hazırlanmaya başlanır.

Daha önceden hazırlanan krepten bir adet alınarak üstüne hazırlanan kremadan bir miktar sürülür. Kremanın üstüne mevsimine göre istediğiniz meyvelerden koyarak üstünü bir adet kreple kapatın. Son aşama olarak da bir miktar damla çikolata ve bir miktar pudra şekeri ile süslemeler yaparak meyveli pankeki servis etmeye hazır hale getirebilirsiniz. İstediğiniz malzemeler kullanarak hazırlayacağınız meyveli pankek tarifi bu kadar basit ve pratiktir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İlyas

25 Temmuz 2024 Perşembe

Meyveli pankek yaparken krema hazırlarken kullandığımız nişasta miktarının fazlalığı kremanın kıvamını olumsuz etkiler mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

İlyas, nişasta miktarının fazla olması kremanın kıvamını olumsuz etkileyebilir. Fazla nişasta kullanırsanız, kremanız aşırı yoğun ve yapışkan bir hale gelebilir. Bu da pankeklerin üzerine sürdüğünüzde istediğiniz pürüzsüz ve akışkan kıvamı elde edememenize neden olur. Tam tersi, yeterli nişasta kullanılarak hazırlanan krema, hem pürüzsüz hem de istenilen yoğunlukta olur. Bu nedenle, tarifte belirtilen nişasta miktarına sadık kalmanızda fayda var.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pankek Kaç Kalori?

Pankek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pankek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Kalori

Pankek Kalori

Sade Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sade Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tuzlu Tarifi ve Malzemeleri