Muzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Muzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pankek

Muzlu pankek, kahvaltılara lezzetli ve besleyici bir alternatif getirmek için hazırlanan bir yiyecektir. Pankekin sade, çikolatalı, muzlu, çilekli ve ballı gibi pek çok çeşidi bulunmaktadır. İsteğe göre farklı aroma ve meyveler de tercih edilebilir. Genellikle çocukları olan anneler tarafından tercih edilmektedir. Hem aromasından hem de lezzetinden dolayı popüler olan bu tarif, sağlıklı ve tatmin edici bir seçenektir.

Muzlu Pankek Malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • İsteğe göre yarım paket vanilya
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • 180 gram un
  • 1 adet büyük muz

Muzlu Pankek Nasıl Yapılır?

İlk önce yumurtalar yıkanır ve kurutulur. Hijyen sağlamak için eller iyice yıkanır. Ardından yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. İçerisine süt, püre haline getirilmiş muz ve eritilmiş tereyağı ilave edilir. Tüm malzemeler homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. Un, kabartma tozu, tuz ve vanilya da ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Krep tavası güzelce ısıtılır. Tava ısındıktan sonra ocak kısılır ve her pankek için tavaya küçük bir kepçe karışımdan dökülür ve iyice pişirilir. İsteğe göre reçel, bal ya da karamel ile süslenip sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet Olsun.

Pankekin Püf Noktaları

  • Eğer verilen ölçüdeki şeker az bulunuyorsa, bal ya da çikolatayla tatlandırılabilir.
  • Eğer pankekinizin sünger gibi yumuşacık olmasını istiyorsanız, sıvı yağ değil kesinlikle tereyağı kullanmalısınız.
  • Kek hamuru tavaya döküldüğünde şekil almıyorsa ve fazlaca yayılıyorsa, muhakkak bir miktar un ilave edilmelidir.
  • Hamur tavaya döküldüğünde üst kısmı göz göz olup pişmeyinceye kadar diğer tarafına çevrilmemelidir.
  • Kekin çevirme esnasında dağılmaması için spatula ile dikkatli bir şekilde kaydırılarak çevrilmelidir.
  • Hamur orta ateşte pişirilmelidir fakat tavanın soğumasına asla izin verilmemelidir.

Ekstra Bilgiler

Muzlu pankek yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, muzun olgun olmasıdır. Olgun muz daha tatlı ve aromatik olduğundan pankekin lezzetini artıracaktır. Ayrıca, pankekleri pişirirken tavanın yüzeyinde yağ kalıntılarının olmamasına özen gösterilmelidir; aksi takdirde pankekler yapışabilir ve düzgün pişmeyebilir.

Bu tarif, sadece kahvaltılar için değil, aynı zamanda sağlıklı bir tatlı alternatifi olarak da tercih edilebilir. Üzerine taze meyveler, yoğurt veya fındık ezmesi ekleyerek daha besleyici bir hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Kalori

Pankek Kalori