Sütsüz Pankek Tarifi Pankek, çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği enfes bir atıştırmalıktır. Birbirinden lezzetli pankek tarifleri bulunmaktadır. Genellikle pankek hamuruna süt kullanılmaktadır. Ancak süt alerjisi olanlar veya süt ürünlerini sevmeyenler için de sütsüz pankek tarifi bulunmaktadır. Malzemeler
Sütsüz Pankek Nasıl Yapılır? Öncelikle toz şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından çatal ile iyice ezdiğimiz muzu, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı ve suyu ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Portakal suyu yerine başka bir meyve suyu da kullanabilirsiniz. Boza kıvamında hazırladığımız pankek hamurundan bir kepçenin yarısı kadar alıp ısıtılmış ve yağlanmış tavaya döküyoruz. Hamurun üstü göz göz olunca diğer tarafını çeviriyoruz. Her iki tarafını eşit miktarda pişirdiğimiz pankeki tavadan alıp servis tabağına koyuyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz. Servis Önerileri Hazırladığımız sütsüz pankekleri çocukların seveceği şekilde bal, pekmez veya çikolata ile süsleyerek servis yapabiliriz. Bu şekilde pankekler hem lezzet açısından hem de görünüm açısından daha zengin olacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pankek, sadece çay keyfi yaparken değil, sabah kahvaltısında da severek tüketebileceğiniz bir lezzettir. Peynir veya dereotu gibi besleyici malzemelerle de farklı ve lezzetli pankekler hazırlayabilirsiniz. Hazırlık aşaması fazla vakit almadığından dolayı çalışanlar için de oldukça ideal bir lezzettir. Özellikle çocuklar için besleyici ve eğlenceli bir alternatif sunar. Besin Değerleri Bu tarifte kullanılan malzemeler sayesinde pankekleriniz vitamin ve mineral açısından zengin olacaktır. Muz, potasyum ve vitaminler açısından zengindir. Portakal suyu ise C vitamini kaynağıdır. Bu nedenle, sütsüz pankekler sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici bir seçenek sunar. |