Sütsüz Pankek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sütsüz Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz pankek tarifi. Pankek çocuklarımızın ve biz büyüklerin severek tükettiği enfes bir atıştırmalıkdır. Birbirinden lezzetli pankek tarifi bulunmaktadır. Genelde de pankek hamuruna süt kullanılmaktadır. Fakat bazen süte alerjisi olan veya süt ürünlerini sevmeyenler için de sütsüz pankek tarifi bulunmaktadır. Süt yerine çeşitli meyve suları kullanarak pankeke enfes aromalarda verebiliriz. Biz yetişkinler arkadaş günlerimizde veya özel misafirlerimize birbirinden lezzetli pankekler hazırlayıp ikram edebiliriz. Ayrıca pankek sadece çay keyfi yaparken değil sabah kahvaltısında da severek yiyebileceğimiz bir lezzettir. Üstelik peynir gibi dere otu gibi besleyici malzemelerle de birbirinden lezzetli pankekler hazırlayabiliriz. Oldukça pratik ve lezzetli yiyeceklerdir. Hazırlık aşaması fazla vakit almadığından dolayı çalışan bayanlar içinde oldukça ideal bir lezzettir. Pankek puf puf yumuşacık bir kek olduğundan dolayı çocuklarımızda oldukça kolaylıkla yiyebilirler. Sütsüz pankek hazırlamak istiyor fakat nasıl yapacağını bilmiyor iseniz doğru adrestesiniz sizlerle paylaştığım tarife uyarak enfes pankek yapabilirsiniz.

Sütsüz pankek tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 adet yumurta,
  • 1 adet muz,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay bardağı portakal suyu,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1,5 su bardağı un,
Sütsüz Pankek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kek hamurunda olduğu gibi toz şeker ve yumurtayı köpürene kadar bir güzel çırpıyoruz. Ardından çatal ile iyice ezdiğimiz muzu, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağ ve suyu ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra eleyerek yavaş yavaş un ilave ediyoruz. Siz dilerseniz portakal yerine başka bir meyve suyu da kullanabilirsiniz. Dilerseniz de sadece su kullanabilirsiniz. Ben portakal suyunu tercih ettim. Boza kıvamında hazırladığımız pankek hamurundan bir kepçenin yarısı kadar alıp ısıtılmış ve yağlanmış tavaya gezdiriyoruz. Her yerine eşit miktarda gezdirdiğimiz hamurun üstü göz göz olunca yakmadan diğer tarafı çeviriyoruz her iki tarafını eşit miktarda pişirdiğimiz pankeki tavadan alıp servis tabağına koyuyoruz. Daha sonra bütün hamur bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz. Hazırladığımız sütsüz pankekleri çocuklarımızın severek yemesi için dilersek bal, pekmez veya çikolata ile süsleyerek servis yapabiliriz. Bu şekilde pankeklerimiz hem lezzet açısından hem de görünüm açısından daha zengin olacaktır. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pankek Kaç Kalori?

Pankek Kaç Kalori?

İlginizi Çekebilir

Pankek Kalori

Pankek Kalori

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Pankek Tarifi ve Malzemeleri

2 Kişilik Pankek Tarifi ve Malzemeleri