Oktay Usta Pankek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Oktay Usta Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pankek

Oktay Usta'nın pankek tarifi, kıvam ve lezzeti doğru şekilde tutturmanıza yardımcı olacak mükemmel bir reçetedir. Pankek, her yaştan insanın beğenisini kazanan, görsel olarak cezbedici ve iştah kabartan bir tatlıdır. Genellikle çay ve içeceklerin yanında ikram edilir. Kendi mutfağınızda, kendi ellerinizle kolayca yapabileceğiniz bu pankek tarifi, gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bir tatlı olarak öne çıkmaktadır. Sevdiklerinize, ailenize, eşinize ve en önemlisi çocuklarınıza güvenle sunabileceğiniz bu pankek tarifi, ikram ettiğiniz kişilerden tam not almanızı sağlayacaktır. İşte Oktay Usta'nın pankek tarifi. Denemenizi tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Oktay Usta Pankek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 7 çorba kaşığı un

Kreması İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı labne

Üzeri İçin

  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi

Oktay Usta Pankek Nasıl Yapılır?

Öncelikle pankek kreması için küçük bir tencereye sütü koyun ve ocağın altını açın. Süt ısınmadan önce içerisine toz şekeri, unu ve nişastayı ilave ederek iyice karıştırın. Topaklanma olmaması için iyice çırpın ve karışımı kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin, pişirme sırasında sürekli karıştırın. Ocağın altını kapattıktan sonra labneyi pişen krema içerisine ekleyin ve hızlıca karıştırın. Karışımı soğumaya bırakabilirsiniz. Oktay Usta pankek pastasının kreması hazır. Artık pankek yapımına geçebiliriz.

Tereyağını bir tava içerisine koyun ve ocağın altını açın. Tereyağını eritin ve sonra soğumaya bırakın. Derin bir kap içerisine yumurtaları kırın ve çırpın. Yumurtalara sütü, sıvı yağı ve toz şekeri ilave edin. Çırpma teliyle karışımı iyice karıştırın. Karışım üzerine eritilmiş tereyağını, vanilyayı ve kakaoyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ve unu da ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Krep hamuru hazır olduktan sonra krep tavasının dibini biraz yağlayın ve ocağın altını açın. Tava ısınınca bir kepçe yardımı ile tavanın içerisine bir kepçe krep hamuru dökün. Karıştırmadan pişirin. Alt kısmı piştikten sonra tavayı sallayarak krepi yerinden oynatın. Krep oynadığında arka tarafını çevirip pişirebilirsiniz. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayarak tüm krepleri pişirin. Krepler pişerken kısık ateşte pişirilmelidir.

Pişen pankekleri pasta tabağı üzerine alın. Bir tane krep koyun ve üzerine iki yemek kaşığı krema gezdirin. Sonra tekrar krema üzerine bir krep koyup tekrar krema ekleyin. Bu işlemi tekrarlayarak kat oluşturun ve pasta katları gibi şekil verin. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi devam edin ve pasta tamamlandıktan sonra üzerine bol çikolata sosu gezdirin. Oktay Usta pankek pastası hazır. Soğuduktan sonra artık servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Pankek Kaç Kalori?

Pankek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütsüz Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pankek Tarifi ve Malzemeleri