Yoğurtlu pankek, hamurla yapılan bir tür kahvaltılıktır. Pankekin birçok farklı yapılışı vardır. Pankek reçel, bal, çikolata veya tereyağı ile yenilir. Sütlü, sade, sütsüz gibi pankek çeşitleri de bulunmaktadır. Yoğurtlu pankeki diğer pankeklerden ayıran ise yoğurt kullanılmasıdır. Yağ ve şeker oranı düşük olduğundan kalori bakımından yüksek değildir. Yapılışı pratik ve tadı lezzetli olduğu için çok tercih edilir. Yoğurtlu Pankek Malzemeleri
Yoğurtlu Pankek Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir kabın içerisine yumurtalar ve şeker konularak iyice çırpılır. Sonra üzerine diğer malzemeler sırasıyla eklenir ve iyice karıştırılır. Kek hamurundan daha koyu bir kıvam alana kadar çırpılır. Eğer kıvam koyu olmazsa biraz daha un eklenebilir. Koyu bir kıvam aldıktan sonra teflon tavanın içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek orta ateşte ısıtılır. Daha sonra 1 yemek kaşığı hazırlanan yoğurtlu pankek hamuru teflon tavanın içerisine konulur ve arkalı önlü kızartılır. Bu şekilde bütün hamur yapılır. Kızartma işlemi bittikten sonra isteğe göre servis edilir. Ekstra İpuçları
Afiyet Olsun. |