Kolay Pankek Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan pankek, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Pankek hamuru şekerlidir ve çeşitli lezzetlerde hazırlanabilir; kremalı, peynirli veya sade gibi. Kolay Pankek İçin Gerekli Malzemeler
Kolay Pankek Nasıl Yapılır? 1. Derin bir kabın içerisine yumurta, şeker ve sıvı yağ eklenerek çırpılır. Üzerine süt, tuz, kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır. 2. Daha sonra yavaş yavaş un eklenerek kek hamurundan biraz daha koyu bir kıvam elde edilene kadar karıştırılır. Koyu bir kıvam aldıktan sonra teflon tavanın içerisine birkaç damla sıvı yağ konulur ve orta ateşte ısıtılır. 3. Tava ısındıktan sonra, 1 yemek kaşığı pankek hamuru tavaya dökülür. Arkalı önlü iyice pişirilir. İçerisinde kabartma tozu olduğu için piştikçe kabaracaktır. Bu şekilde tüm pankekler pişirilir. 4. Pişen pankeklerin üzerine çikolata sosu, reçel, bal veya çikolata sürülerek servis edilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pankek yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır:
|