Krep Pankek Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Krep Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Krep Pankek

Krep pankek, dünya genelinde çok sevilen tatlılardan biridir. Hem lezzetli hem de besleyici olması nedeniyle geniş bir kitle tarafından tercih edilmektedir. Krep pankek yapımı oldukça kolay olup, evde çabucak hazırlanabilir. Çay hazır olana kadar krep pankek de kolayca hazır hale gelir ve hem göze hem de mideye hitap eder. Krep pankek, un, süt, yumurta ve kabartma tozu gibi temel malzemelerden oluşur. Bu malzemeler genellikle herkesin evinde bulunduğu için krep pankek yapmak oldukça pratiktir. Krep yapmak için teflon tava kullanmanız önerilir, çünkü normal tavalar yapışma ve yanma riski taşır. Krep pankeki özellikle çocuklar çok severler ve anneler bu lezzetli tarifi çocuklarına sık sık yapabilirler. Şimdi, krep pankek tarifinin detaylarına geçelim.

Krep Pankek Malzemeleri

  • 1 buçuk su bardağı un
  • 3 çay kaşığı kadar kabartma tozu
  • 4 çorba kaşığı kadar şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı ve iki yemek kaşığı daha süt
  • 1 çay kaşığı kadar vanilya

Krep Pankek Nasıl Yapılır?

İlk olarak geniş bir kabın içine unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek koyunuz. Ardından bir blender veya mikser yardımıyla süt ve yumurtayı güzelce çırpınız. Üzerine diğer kuru malzemeleri de ilave ediniz ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırınız. Çırpma işlemini mümkün olan en kısa süre içinde tamamlayınız. Pürüzsüz bir karışım elde edilince karışımı biraz dinlenmeye bırakınız. Daha sonra karışımı düşük hızda mikser veya çırpma teli ile biraz daha karıştırınız.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağı koyup eritiniz ve fazla yağı mutfak peçetesi ile siliniz. 1 kepçe hamur alarak teflon tavaya dökünüz. Orta kısmına akışkan kıvamda olan fındık kreması kaşık yardımı ile ekleyiniz. Üzerine yine kepçe yardımı ile hamur ekleyiniz ve orta yükseklikteki ateşte pişiriniz. Yaklaşık 2 dakika sonra kenarlarında kabarcıklar oluşmaya başladığında altını kontrol ediniz. Alt tarafı kızardığında diğer tarafını çevirerek altın renginde olana kadar pişiriniz.

3-4 tane yaptıkten sonra tavayı tekrar yağlayınız ve tavada kalan fazla yağı havlu kağıt ile siliniz. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayınız. Pişen pankekleri üst üste sıralayınız. Dilimlenmiş çilek veya muz ile servis edebilirsiniz.

Krep Pankek Sunumu

Krep pankeklerinizi dilediğiniz meyvelerle, bal, reçel veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Özellikle kahvaltı sofralarında veya çay saatlerinde krep pankeklerinizle misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Krep pankeklerin daha kabarık olmasını istiyorsanız, hamurunuzu hazırladıktan sonra buzdolabında 15-20 dakika dinlendirebilirsiniz. Ayrıca, pişirme sırasında tavayı çok fazla yağlamamaya özen gösteriniz, aksi takdirde pankekleriniz fazla yağlı olabilir. Alternatif olarak, hamura biraz tarçın veya limon kabuğu rendesi ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Kalori

Pankek Kalori

Kakaolu Pankek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Pankek Tarifi ve Malzemeleri